Om Klara

Klara Schmidtz, född 1979, är en svensk musiker, konstnär och frilansskribent boende i södra Stockholm. Hon spelar altsaxofon i allt från saxofonkvartetter och blåsorkestrar till blåssektioner i blues-,  pop-, funk- och rockband samt storband.

Klara började spela piano, gitarr och flöjt redan vid fem års ålder, och höll sin första konsert inför publik vid 6 års ålder. När hon var 10 år gammal började hon i musikskolan i Håbo Kommun och bytte instrument till saxofon. Hon har bland annat utbildat sig vid yrkesmusikerlinjen på Södra latins gymnasium samt musikerlinjen på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon har dessutom deltagit i ett flertal Masterclasses, seminarier och kurser i saxofon, både i Sverige och utomlands.

Klara var som mest verksam mellan åren 1998 och 2005. Därefter drabbades hon av sjukdom, och var borta från scenen under flera år. Sedan 2016 är hon tillbaka, och det går att boka henne för projekt.

Klara Schmidtz

Övriga projekt

Förutom att vara frilansmusiker arbetar Klara Schmidtz även som skribent, spökskrivare och content writer åt flera stora svenska tidningar och magasin. Hon skriver främst musikrecensioner, debattartiklar och innehåll för att sökmotoroptimera webbsidor. Du kan se ett exempel här.

Hon ägnar sig även åt måleri på fritiden, främst i akvarell och akryl. Du kan se några av hennes målningar här.